Hulpdiensten gaan 3G-netwerken gebruiken voor mobiele data

Geschreven door iMinds op maandag 19 maart 2012

Astrid wil als mobile virtual network operator (mvno) toegevoegde waarde gaan bieden bovenop de bestaande mobiele netwerken.

 

Belangrijk is dat wij het beheer van de security zullen doen. We willen elk politiekorps onze datadienst aanbieden, en we willen iedereen hetzelfde securityniveau bieden” 

zegt Christian Mouraux, Product Management & Market Intelligence manager bij Astrid. Kandidaat-operatoren die een dossier willen indienen, moeten ook rekening houden met speciale eisen rond ‘customer care’ – denk aan activatie van nieuwe toestellen en interventies de klok rond of het versturen van waarschuwingen indien er problemen op het netwerk zijn. 

Astrid hoopt om op deze manier een coördinerende rol te kunnen spelen in het mobiele dataverkeer, net zoals het dat sinds een tiental jaar doet voor telefonie.

Daarvoor hadden politie- en hulpdiensten elk hun eigen communicatiesystemen. Volgens Marc De Buyser, directeur-generaal van Astrid, is de situatie nu vergelijkbaar voor mobiele datadiensten:

Er zijn heel wat pilootprojecten en de behoefte groeit. Ik denk dat het nu het ideale moment is om deze aanbesteding te lanceren. Het is onze rol om het netwerk te beheren en een uniforme aanpak te hanteren.”

Deze ontwikkeling is mede het gevolg van het IBBT-onderzoeksproject ADAMO. ADAMO bestudeert namelijk de mogelijke integratie met het betrouwbare en alomtegenwoordige TETRA-netwerk van Astrid, zoals reeds gebruikt wordt door de nooddiensten.

Het volledige Datanews artikel kan u hier lezen.

Dit artikel gaat over .

Reageer

Velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.