iPhones voor APOLLON "I Can Help"

Geschreven door iMinds op woensdag 22 februari 2012

Bij het Europese onderzoeksprogramma APOLLON zijn meer dan 50 organisaties uit verschillende Europese landen betrokken.

Het APOLLON-consortium wil nagaan wat de meerwaarde is van thematische netwerken voor grensoverschrijdende proeftuinen

en spitst zich toe op vier verschillende domeinen: thuiszorg & zelfstandig wonen, energie-efficiëntie, e-productie en e-participatie. Dankzij dit grensoverschrijdende project krijgen jonge bedrijven de mogelijkheid om hun producten ook uit te testen op andere Europese markten. Onderzocht wordt ook of daardoor de implementatie van de oplossing sneller en efficiënter kan gebeuren.

Een eerste Belgische toepassing van het APOLLON-project is “I Can Help”, een innovatie van LiCaLab en het Nederlandse Logica dat erop gericht is de Minder Mobielen Centrale (MMC) sneller en efficiënter maken. Dankzij deze mobiele toepassing worden (nood)oproepen in een welbepaalde regio automatisch gedistribueerd naar vooraf opgegeven contactpersonen. Het systeem werkt op basis van 3G-dataverbinding en GPS. 

"De nieuwe technologie biedt tal van mogelijkheden om de dienstverlening van de MMC te verbeteren, en I Can Help is daar een prachtig voorbeeld van", zegt Luc Op de Beeck, voorzitter van OCMW Turnhout. "De organisatie van de hulpverlening wordt ook een pak minder tijdsintensief."

Lees hier het artikel dat  verscheen in het Nieuwsblad naar aanleiding van de lancering van I Can Help in Turnhout.

 

Dit artikel gaat over , , , .

1 reactie

re: iPhones voor APOLLON "I Can Help"

Door bo peeters 20/03/2012 (2 jaren geleden)

bo peeters

Beste,

als MMC van Mol werken wij met een 30-tal vrijwilligers, hiernaast hebben wij ons aangepast vervoer en een project om de dagopvang van vervoer te voorzien. De MMC's hebben reeds een heel goed systeem via Taxistop. ( Turnhout is bij ons geweest om van ons te leren hoe het allemaal werkt) voor ons aangepast vervoer hebben wij enkel onze eigen agenda's. Nu het proefproject van de lijn is weggevallen komen al de vervoersvragen bij ons terecht...
Is er een mogelijkheid om ook mee in een proefproject te stappen ivm de iphones?

alvast bedankt

Reageer

Velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.