LeyLab en Terrain in DataNews

Geschreven door iMinds op maandag 14 mei 2012

Een glasvezelnetwerk dat telecomoperatoren in staat stelt om hoge bandbreedtes aan te bieden aan de klanten, het is nog niet voor iedereen weggelegd. Bij IBBT wordt er wel druk onderzocht naar de implicaties van zo’n netwerk. DataNews besteedde onlangs een artikel aan de twee projecten waarbij IBBT betrokken is. Het ene speelt zich af in Kortrijk, het andere in Gent.

 

LeyLab

Heeft de consument baat bij zo’n supersnel glasvezelnetwerk? Dat wordt onderzocht in Kortrijk, in de proeftuin LeYLab. LeYlab is een van de drie proeftuinen die IBBT (iLab.o) opgezet heeft met gedeeltelijke financiering van het IWT.

Het proeftuinproject ging enige tijd geleden al van start, het netwerk is sinds enkele maanden volledig operationeel. Bij het project zijn een 200-tal testers betrokken, waarvan 110 gezinnen uit de Kortrijkse wijken Buda en Overleie. IBBT’s iLab.o is daarbij verantwoordelijk voor de selectie, aanwerving en begeleiding van de testgebruikers. 

 

“Nu het netwerk operationeel is, kunnen bedrijven ook hun applicaties komen testen volgens het principe van een ‘living lab’”, zegt Osstyn. 

Heeft jouw KMO ook een product of dienst die aan een proeftuinonderzoek mag worden onderworpen? Hoe zo'n onderzoek in zijn werk gaat, lees je hier.

 

Terrain

In Gent dan weer wordt onderzocht hoe de werken voor de aanleg van glasvezelnetwerken en de andere infrastructuur beter op elkaar kunnen worden afgestemd. De aanbevelingen die voortvloeien uit het project Terrain moeten de hinder voor de bewoners minimaliseren. 

 

Lees hier het artikel

 

Dit artikel gaat over , , , .

Reageer

Velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.