Nieuw innovatiefonds: iVenture NV

Geschreven door admin op vrijdag 28 november 2008

iVenture NV is een innovatiefonds, opgericht op 18 juni 2008 onder Belgische wetgeving. Het fonds wordt beheerd door het Vlaamse onderzoeksinstituut IBBT.en beschikt over een startkapitaal van 1,2 miljoen euro. iVenture richt zich op projecten op het gebied van ICT en breedband technologie en biedt preseed, start-up en early-stage financiering aan voor het oprichten van start-ups. De Raad van Bestuur bestaat uit Marie Claire Van de Velde (voorzitter, directeur Business Development IBBT), Andre Vinck (IMEC) en Bruno Segers (Real Dolmen).

Een project kan betekenen (i) elke potentiële investering binnen het domein van de initiatieven, projecten en ideeën die afkomstig zijn van IBBT onderzoek en die potentieel hebben om een nieuw opgerichte Newco te worden, (ii) spin-off bedrijven of onderzoeksprojecten op initiatief en op kosten van een derde, industriële, partij die wil samenwerken met IBBT.

Elke innovatie dossier is geanalyseerd door een commissie die innovatie stelt haar advies voor de Raad van Bestuur. Het Innovatie Comite heeft permanente kern leden en voor elk project een aantal extra leden gespecialiseerd in de zaken van het project. Het Innovatie Comite functioneert ook als een adviesorgaan voor het project zelf, eenmaal aanvaard door de raad van iVenture. Een positieve beslissing van de kamer leidt tot een aanbod in de vorm van een converteerbare lening van maximaal 300K euro.

Sinds haar oprichting heeft iVenture al 4 innovatiedossiers goedgekeurd 4: Mobixx (mobiele web-technologie), Tagger.fm (instant music buying), Streamovations (video streaming) en KpiWare (business intelligence) voor een totaal van 1 miljoen euro.

Dit artikel gaat over , , , , , , .

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.