Nieuwsbrief januari 2010

Geschreven door admin op donderdag 07 januari 2010

In de kijker

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem deel aan iBoot Camp 2010

Om ondernemerschap te stimuleren organiseert IBBT iBoot camps: een programma waarbij multidisciplinaire teams gerichte coaching en trainingen krijgen. Op het einde van het iBoot camp presenteren de verschillende teams hun uitgewerkt business idee aan een panel van experten, waaronder venture capitalists, die hun professioneel advies en feedback bezorgen. De potentiële ideeën en business concepten van IBBT Onderzoekers en netwerkpartners zijn beschikbaar op de ibootteam website vanaf 15 januari 2010. 

Je kan je nu kandidaat stellen om een iBoot team aan te vullen via http://events.ibbt.be/iBootteam (dealine is 5 februari 2010). Meer gedetailleerde informatie over het IBBT iBoot camp programma kan je vinden op de IBBT website.

Meer informatie >>

Op de agenda

Experience design tijdens Friday Food - 8 januari @ IBBT, Gent

Tijdens deze Friday Food sessie willen we inzoomen op het potentieel van parallel design binnen IBBT projecten. Vanuit een achtergrond in industrieel design zullen Pieter Heytens en Dries De Roeck een paar voorbeelden geven hoe methoden uit het ontwerp denken, ervaringen, interactie en industriële vormgeving IBBT projecten kunnen inspireren en verbreden naar een vermarktbaar product of een werkend prototype.

Meer informatie >>

IPR workshop: bijkomende IPR ondersteuning - 12 januari @ IBBT, Gent

De workshop staat open voor iedereen, maar richt zich speciaal naar de nieuwe iBoot kandidaten. Het programma van deze IPR workshop omvat een eerste-hulp IP gids voor ondernemers (theoretische aanpak), gevolgd door wat praktische opleiding met oefeningen met betrekking tot IP opzoekingen, gebruik van publieke databases, enz. We sluiten dit event af met een aantal recente getuigenissen uit het IBBT netwerk over onderwerpen als IPR in de creatie van een spin-off, licenties, open source software en het `freedom to operate´ aspect.

Meer informatie >>

Beter afstandsonderwijs via het Teleclassing project - 19 januari @ IBBT, Gent

De grote uitdaging van afstandsonderwijs is het gevoel van een echte les- en klaservaring te creëren. Deze uitdaging stelt hoge eisen wil de gebruiker het realiteitsgevoel van een klasomgeving ervaren: hoge videokwaliteit (high definition), hoge audiokwaliteit met bijbehorende ruimte-effecten (spatial audio), een zeer kleine transmissievertraging (lage latency) om de ervaring van een natuurlijk gesprek te verkrijgen, .... Rond deze thema´s draait het slotevent van het Teleclassing onderzoeksproject.

Meer informatie >> 

NG wireless workshop: cognitive networks - interference sensibility - January 21st @ IBBT, Ghent

Op donderdag 21 januari, organiseren IBBT en IMEC een eerste workshop om de onderzoeksresultaten van hun gezamenlijke strategische onderzoeksprogramma te presenteren. Dit programma richt zich op de invoering van cognitieve elementen binnen volgende generatie netwerken en terminals. De focus van deze eerste workshop ligt op `interference sensibility´, wat betekent dat technologie zal worden voorgesteld om interferentie te detecteren, schadelijke interferentie te voorkomen en om storingen te minimaliseren door middel van samenwerking tussen de netwerken.

Meer informatie >>

Kwaliteitsbewaring van medische beeldverwerking dankzij MEVIC project - 11 februari @ Barco, Kortrijk

Een van de grootste uitdagingen in het domein van medische beeldvorming is het op nauwkeurige en betrouwbare manier kwantificeren en vervolgens optimaliseren van de klinische prestaties van acquisitie apparatuur, algoritmen voor beeldverwerking en displays. Het MEVIC project probeerde dit probleem aan te pakken door de ontwikkeling van een software-simulatie platform. Het platform zal worden gebruikt om de gehele medische keten van beeldgeneratie, -verwerking, tot -visualisatie te simuleren. Wij heten u welkom op het slotevenement van dit onderzoeksproject, op 11 februari 2010 met een overzicht van het project en een demonstratie tour.

Meer informatie >> 

20% korting voor de FTTH conferentie van 2010 niet! - 24-25 februari @ Lissabon, Portugal

Dit tweedaagse evenement biedt de deelnemers de kans om hun kennis te verbreden rond een scala aan fibre-to-the-home gerelateerde onderwerpen zoals de regelgeving en het beleid, de technische vooruitgang, inhoud en diensten, milieu en nog veel meer. De 7e editie van de FTTH-conferentie zal plaats vinden op 24 en 25 februari 2010 in Lissabon, Portugal. Wij hebben het genoegen u een korting van meer dan 20% op de toegangsprijs aan te bieden. Voer de promotiecode "IBBT2010FTTH" in wanneer u zich online aanmeldt.

Meer informatie >>

Links

  • Leuven.Inc themasessie: Fiscale stimuli inzake O&O - January 28th @ Innovatie- en Incubatiecentrum, Leuven
  • Datasalon 4: barcamp voor data geeks - March 5th @ Vooruit, Ghent
  • Vlaamse programmeerwedstrijd 2010 - March 17th @ Het Pand, Ghent
  • Technology Marketing: Innovation Management - April 19th - 20th @ Campus KU Leuven
  • eYouth: balancing between opportunities and risks - May 27th - 28th @ City Campus Antwerp University
  • EuroITV2010: 8th European Conference on Interactive TV and Video EuroITV2010 - June 9th-11th @ Tampere, Finland

Dit artikel gaat over , , , .

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.