Proeftuin Olympus rond elektrische voertuigen van start

Geschreven door iMinds op vrijdag 02 maart 2012

Publieke fietsen duiken meer en meer in het straatbeeld op. Tot nog toe betreft het echter enkel gewone trapfietsen. Blue-mobility, bekend van het Blue-bike fietsdeelsysteem, wil hierin verandering brengen en de steeds populairder wordende elektrische fietsen opnemen in het aanbod van publieke deelfietsen.

In het kader van Olympus, de Vlaamse Proeftuin voor elektrische voertuigen, lanceert Blue-mobility een openbare aanbesteding gericht op automatische stations voor e-bikes. Blue-mobility heeft het mandaat gekregen om op te treden als opdrachtencentrale voor de gunning van 9 e-bikes-stations in Gent en Hasselt. Deze stations moeten toelaten om publieke elektrische fietsen uit te lenen en op te laden zonder tussenkomst van een personeelslid én met minimale handelingen van de gebruiker. Ook wordt onderzocht hoe particulieren aan dit station terecht kunnen om hun eigen elektrische fiets op te laden.

Olympus start in vier steden: Gent, Hasselt, Leuven en Antwerpen. In de NMBS-stations van deze steden zijn dankzij Cambio en Blue-bike al langer depots voor deelauto’s en -fietsen. Binnenkort zal de reiziger ook kunnen kiezen voor een elektrische fiets. Daarnaast plaatst de NMBS-Holding in de 34 grootste stations elektrische laadpalen voor private auto’s, scooters en fietsen.

Lees hier het volledige persbericht. 

Het complete aankondigingsdossier is beschikbaar via volgende link.

Blue-bike is een product van FIETSenWERK en de NMBS-holding, met steun van de FOD Mobiliteit en Vervoer, de Vlaamse Overheid en Eneco.

 

 

Dit artikel gaat over , .

Reageer

Velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.