VRT-medialab slotevenement tijdens iMinds

Geschreven door iMinds op dinsdag 04 oktober 2011

Eind dit jaar loopt de opdracht Onderzoek & Innovatie 2007-2011 zoals uitgevoerd door VRT-medialab ten einde.

Graag nodigen we u uit op het slotevenement waarin VRT Medialab zal terugblikken op de afgelopen vijf jaar.

Het slotevenement van VRT-medialab zal plaatsvinden tijdens iMinds, de jaarlijkse netwerkingconferentie van IBBT op donderdag 13 oktober.

 

Voor VRT-medialab wordt dit een heel bijzondere iMinds editie.

Tijdens de namiddagsessies blikken ze terug op de afgelopen 5 jaar. Zowel op de infobeurs als in de namiddagsessies geven onze onderzoekers uitleg over de vier voornaamste projecten waaraan momenteel wordt gewerkt: CHAMP, MediaLoep, VillaSquare / VillaCRM. Zowel VRT-medialab als haar spinoffs CandIT Media en Limecraft zullen een infostand bemannen.

  • VillaSquare / VillaCRM

is het ondersteunende platform voor het sociale media luik van het VRT programma “Villa Vanthilt”. Het biedt de kijkers een tweede scherm applicatie om tijdens het live programma via sociale media met Marcel Vanthilt te interageren. De geselecteerde berichten worden on-air gebracht en daarnaast wordt er ook geëxperimenteerd met CRM-technieken waarbij in real-time bepaalde doelgroepen (vb. mannen in West Vlaanderen tussen 25 en 34 jaar) kunnen worden bereikt.

  • CHAMP

is een flexibel en collaboratief productieplatform dat tegemoet komt aan de vraag van de programmamakers. CHAMP biedt op maat gemaakte, innovatieve web applicaties die programmamakers toelaat efficiënter samen te werken via consumententoestellen zoals laptops, tablets en smartphones. VRT-medialab demonstreert de eerste toepassingen en resultaten die, i.s.m. het productiehuis Sputnik TV, werden ontwikkeld in het kader van het VRT programma “Tournée Générale”.

  • MediaLoep

demonstreert hoe het zoeken in audiovisueel materiaal kan worden geoptimaliseerd door het hergebruik van reeds beschikbare informatie in het productieproces (vb. ondertitels) enerzijds en door de volautomatische verrijking ervan via internet beschikbare informatie (vb. Wikipedia). Via deze zoektoepassing kan de programmamaker met een paar muiskliks de gezochte fragmenten snel, overzichtelijk en eenvoudig terug vinden.

  Volg deze of één van onze andere sessies tijdens iMinds  

 

Dit artikel gaat over .

Reageer

Velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.