Wanagogo

Onderzoek naar innovatieve oplossingen voor 3D MMO-spelletjes

Looptijd project: 1 februari 2013 - 31 januari 2014

Wanagogo

Wanagogo heeft als doel te onderzoeken wat de uitdagingen zijn bij het ontwerpen en het bouwen van een Digitaal Content Platform (DCP). De virtuele wereld van Wanagogo zal content van verschillende populaire Studio 100 merken verenigen op diverse digitale platformen, zoals web, interactieve televisie, tablets en mobiele toestellen.

Het doelpubliek van dit DCP is jonge kinderen tussen 3 en 9 jaar. Kernwoorden voor Wanagogo zijn: veilig, educatief en plezier.

Het Digitaal Content Platform zal bestaan uit een geïntegreerde omgeving waar digitale content (die kinderen kennen van televisie, boeken, strips, merchandising, …) voorgesteld wordt op een toestel-onafhankelijke, aantrekkelijke, interactieve en kindvriendelijke manier. 

De moeilijkheid bestaat erin om zowel jonge kinderen als oudere broers of zusjes te blijven boeien; een uitdaging die Studio 100 maar al te graag op zich neemt. 

De focus van het project ligt op een duidelijk inzicht in de technische vereisten (en in het bijzonder de veelheid en de verscheidenheid daarvan) en op het ontwerpen en het ontwikkelen van een proof-of-concept voor de DCP-functionaliteiten. 

Wanagogo: een digitaal content platform waar kinderen al spelend slimmer worden. 

 

  • iMinds - KU Leuven
  • iMinds - Ugent
  • iMinds - Uhasselt

Projectdetails

Projecttype: MiX

In deze concrete, realiseerbare en pre-competitieve MiX innovatieprojecten met een beperkte tijdshorizon zorgt MiX voor de brug tussen onderzoek en ontwikkeling, tussen de academische wereld en de mediasector.

Detailtype: MiX

Looptijd project

1 februari 2013 - 31 januari 2014

Contactpersonen

IMinds contact: Elise Descamps
Project Lead: Trees De Bruyne
Research Lead: Peter Lambert

Onderzoeksdepartementen

Meer Media projecten

RAGASI

Kwaliteitsgaranties voor online 3D games voor kinderen

LISSA

Innovatieve tweede scherm diensten voor live evenementen

GIPA

Standaardplatform voor Augmented Reality-toepassingen