City of Things voor ondernemers

City of Things is een proeftuinomgeving op massieve schaal waarbij gebruikersonderzoek plaats vindt in een real-life omgeving, met toestemming van de betrokken deelnemers. Dit unieke initiatief brengt industrie, overheidsinstellingen, ondernemers en stadsbewoners samen.

City of Things platform techondernemers toegang tot real-time big data, geschikt voor het ontwikkelen, testen en optimaliseren van innovatieve producten en diensten met een positieve impact op het leven en werken van de burger.

Ontdek de voordelen van city of things voor jouw business


  • De enorme gebruikersgroep van 200.000 stadsbewoners biedt de ontwikkelaars en tech entrepreneurs van City of Things een initiële installatiebasis voor hun apps en diensten. Het platform laat toe te interageren met doelgroepen, gebruikersgedrag bij te houden en producten en diensten te ontwikkelen op een uiterst wendbare manier.

  • We verzamelen realtime data van stadsbewoners via connecties met smartphones, iBeacon-toestellen over heel Antwerpen en POS-systemen in handelszaken. Via onze ononderbroken monitoring garanderen we levensechte data in realtime.

  • We verbinden er ons toe onze 200.000 gebruikers gemotiveerd en geëngageerd te houden. Ons loyaliteitsprogramma beloont inwoners met virtuele valuta en bonuspunten zoals Viking credits, City Life, A-Card en UIT-pas-punten.
  • We voorzien de nodige middelen zodat je een kwaliteitsvol product, dienst of bedrijf kan ontwikkelen. We hebben open en eigen data, we bieden advies rond FIWARE Generic Enablers en hoe deze te gebruiken, en we ondersteunen je met onze expertise rond business modelling om je te helpen een degelijk bedrijf met een gezonde cashflow op te zetten.

  • We wijzen ze je de weg doorheen Vlaanderens en Europa's financieringskluwen, en helpen je goede projectvoorstellen in te dienen. We zijn partner in een aantal incubatiecentra en accelerators in Vlaanderen en Europa, en zetten ons netwerk in om jouw expansieplannen te boosten.

Contact


Bart Braem
Operational Lead of City of Things