imec.istart

Imec’s imec.istart Business Incubatie programma biedt coaching, ondersteuning en infrastructuur aan (toekomstige) tech start-ups. Ons programma werd door UBI Global erkend als een van de beste “University Business Accelerators” wereldwijd.

  Internationaal erkende University Business Accelerator
   
  Gericht op start-ups in het ICT domein
   
  Pre-seed financiering, professionele coaching en advies, workshops, toegang tot imec’s netwerk en gedeelde werkruimtes

Over imec.istart

Vaardigheid, middelen en de juiste technologie: dát zijn de essentiële ingrediënten om een technologische start-up van de grond te krijgen. Dit alles in een succesformule gieten vormt dan ook een hele uitdaging.

Imec's imec.istart Business Incubatie programma biedt ondersteuning, coaching en faciliteiten die jouw start-up onderneming een succesvolle start geven en helpen groeien, en dit allemaal in een veilige omgeving.

Samen met een indrukwekkend netwerk van experts, investeerders en onze imec.istart’s programma partners, bieden we heel wat ondersteunende diensten en deals om jouw start-up succesvol te lanceren:

  Financiering in de prilste fase: Voor veel beginnende ondernemers is het een uitdaging om voldoende middelen bijeen te krijgen om de eerste maanden als start-up te kunnen overbruggen. Imec helpt om die financieringskloof te dichten door een converteerbare lening van 50K te voorzien.
   
  Dagelijkse coaching
   
  Praktische workshops en individuele begeleiding door industrie-experts in jouw domein
   
  Operationele steun van ervaren ondernemers via het Entrepreneur-in-Residence programma
   

Toegang tot een groot en groeiend netwerk van (start-up) ondernemers
   

Gebruik van faciliteiten in lokale ecosystemen, gedeelde werkruimtes en business incubators. Deze liggen in de grote Vlaamse steden en in Brussel. Je hebt recht op de faciliteiten via onze eigen gedeelde werkruimte in de Start-up Garage, via partnerfaciliteiten of via afzonderlijke kantoorruimtes in iCUBES.
   
  Steun na afloop van het programma: Als een van je eerste investeerders en toekomstige aandeelhouders helpt imec jouw start-up bedrijf om opvolgfinanciering binnen te halen bij externe investeerders, zowel in België - via ons netwerk van binnenlandse investeerders - als internationaal. Deze solide financiële basis, aangevuld met ondersteuning en coaching van imec, draagt ertoe bij dat jouw start-up maximale kansen krijgt om te overleven en succesvol door te groeien.

Internationale Erkenning

Met meer dan 100 bedrijven in portfolio is imec vastberaden om jonge ondernemers te helpen met hun bedrijf uit de grond te stampen. Onze imec.istart'ers creëerden al meer dan 300 full-time jobs, met een totale omzet van meer dan16 miljoen euro. Ze blinken ook uit in het binnenhalen van externe opvolgfinanciering: voor elke euro imec-steun wordt 3,6 euro door externe investeerders geïnjecteerd.

Deze resultaten bleven ook op het internationale toneel niet onopgemerkt: In 2015 werd imec's imec.istart programma bekroond met een 2de plaats in de categorie “Top University Business Accelerators” van UBI Global, na een screening van meer dan 500 incubatieprogramma's uit heel de wereld.

Hoe kan je deelnemen?

Imec.istart opent drie competitieve calls per jaar: in januari, mei en september.

Een team van imec experten en een externe industrie-expert maken een preselectie gebaseerd op de ingediende voorstellen. De projecten in de shortlist worden uitgenodigd voor een pitching sessie waar de teams hun plannen moeten verdedigen en motiveren. Na de pitching sessie wordt de finale selectie van deelnemers gemaakt.

INSCHRIJVEN

Partners

Telenet Combell Cresco Microsoft sdworx Xerius