imec.istart programma partners

Imec sluit partnership-overeenkomsten met bedrijven die geloven in de koers van imec.istart. Deze programmapartners worden geselecteerd omwille van hun betrokkenheid met de start-up gemeenschap, omwille van hun expertise en hun toegevoegde waarde voor startende ondernemers. Hierdoor kunnen onze start-ups genieten van bijkomende ondersteuning en interessante pakketten. 

Telenet

TelenetTelenet biedt alle geselecteerde imec.istart projecten 1 jaar gratis aansluiting voor max 5 personen per start-up. 

Het aanbod omvat:

  • Abonnement voor 1 jaar FLUO, FLUO home of FLUO plus op het geregistreerde adres van het start-upkantoor, inclusief installatie.
  • Tot 5 Cloudoffice zetels (.be domeinnaam zit mee in het FLUO-pakket) voor de start-up. Cloudoffice is een volledige e-mail/gehoste-samenwerkingsoplossing gebaseerd op Microsoft Office 365.
  • De kost is 1 euro per maand (om het pakket zichtbaar te maken in alle Telenetsystemen, inclusief voor het oplossen van serviceproblemen).

Microsoft BizSpark

Microsoft biedt alle geselecteerde imec.istart projecten tot drie jaar lang gratis Microsoft software via het BizSpark-programma. 

BizSpark biedt toegang tot meer dan 900 up-to-date, volledig uitgeruste software development tools, platformtechnologieën en serverproducten om softwareapplicaties te bouwen. BizSpark start-ups krijgen maandelijks ook gratis Microsoft Azure voordelen die toelaten om webapplicaties snel te bouwen, in te zetten en te beheren (130 euro/maand pakket). 


Meer informatie over het volledige pakket van het BizSpark-programma:

www.microsoft.com/bizspark

Combell

CombellCombell biedt alle geselecteerde imec.istart projecten gratis en op maat gemaakte hosting en serverruimte via het Cloud Angel Webfund. 

Het precieze aanbod hangt af van de individuele noden van de start-up. 

Meer informatie over het Cloud Angel Webfund: www.combell.com/en/cloud-angel-webfund

Cresco

Cresco

Cresco, een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in ondernemerschap, biedt 3 types ondersteuning aan alle geselecteerde imec.istart projecten. 


  • Ten eerste delen ze hun expertise via enkele relevante workshops (bv. rond de relaties en overeenkomsten tussen oprichter en aandeelhouder, de juridische voorbereidingen voor het aantrekken van investeerders, commerciële contracten…). 
  • Ten tweede bieden ze (minstens) 1 uur gratis een-op-een coaching en juridisch advies om de individuele juridische behoeften van elk imec.istart project aan te pakken.
  • Ten derde zal Cresco enkele relevante templates voor basiscontracten delen, bruikbaar in verschillende start-up contexten.

Meer informatie: 

www.crescolaw.com

Certibit

Start-ups kunnen bij Certibit terecht voor gespecialiseerd, onafhankelijk verzekeringsadvies. Geselecteerde imec.istart deelnemers kunnen gratis een 360° Insurance Scan laten uitvoeren. Alle aspecten van hun onderneming worden daarbij door een verzekeringsbril bekeken. Daarnaast zullen – on demand – workshops & coaching georganiseerd worden.

Via een uitgebreid netwerk van verzekeraars kan Certibit de bedrijfsrisico’s van deelnemers van A tot Z indekken, zowel nationaal als internationaal.

www.certibit.be

Xerius

Xerius informeert en adviseert zelfstandigen en ondernemingen over de opstart van een eigen zaak, al van voor de oprichting totdat alle formaliteiten voldaan zijn: voorbereiding van de venootschap, aanvraag ondernemingsnummer, BTW-activatie, vergunningen en sociale zekerheid van de vennoten.

Voor imec.istart deelnemers laat Xerius de kost vallen die verbonden is aan de activatie van de BTW.

Meer info

SD Worx

SD Worx biedt gespecialiseerd advies over alle aspecten van HR: het statuut van de zelfstandige ondernemer, het aanwerven van de eerste werknemers en sociaal secretariaat.

SD Worx doet graag een extra inspanning voor imec.istart deelnemers, en laat voor hen de aansluitingskosten vallen. Via de Startersservice helpt SD Worx graag startende ondernemers op weg naar groei.

Meer info over het aanbod van SD Worx

VASCO

VASCO is wereldleider met zijn twee-factor authenticatie en digitale-handtekeningoplossingen voor financiële instituten. 

 

VASCO zal imec’s start-ups adviseren over het gebruik van veiligheids- en authenticatietechnologieën, hen bijstaan bij de strategie-implementatie, en de geselecteerde projecten voorzien van financiële middelen om sneller te groeien.

https://www.vasco.com

ING

ING logoImec.istart kan rekenen op de structurele steun van ING. Zo krijgen 25% extra start-ups ondersteuning. Elk jaar!

 
Ondernemen zit in uw genen, ondersteunen in die van ons. Als starter krijgt u voordelige voorwaarden voor uw dagelijks bankieren, kredieten en verzekeringen. Daarnaast stelt ING u nuttige tools ter beschikking. Diemaken het u als ondernemer heel wat gemakkelijker. Maar ondernemerssteunen gaat verder dan bankzaken alleen. Naast alle ervaring en kennis brengt ING u ook in contact met haar netwerk. Want ondernemen doet uniet alleen!


https://www.ing.be/starters

IP HILLS

IP HILLSIP HILLS is een dynamisch kantoor gespecialiseerd in het begeleiden van klanten met het oog op het verwerven van waarde doorheen intellectuele eigendom (auteursrechten, modellen, merknamen, octrooien etc.). De focus van het kantoor ligt in hoofdzaak op zeven sectoren: ‘telecom’, ‘media’, ‘medical’, ‘energy’, ‘interior’, ‘sports’ en ‘food’. Vandaag ondersteunt het team van IP HILLS bestaande uit 10 kennismedewerkers meer dan 350 bedrijven, zowel start-ups als grote ondernemingen. Vanuit haar kantoren te Gent en Mechelen zorgt IP HILLS voor een pragmatische, kwalitatieve en klantgerichte dienstverlening.

Website