Contractonderzoek op maat

iMinds werd opgericht als een vraaggestuurd onderzoeksinstituut. Vanuit die functie werken we nauw samen met de industrie. We coördineren vraaggestuurde onderzoeksoproepen én gaan bilaterale onderzoeksprojecten aan met bedrijven en organisaties.

iMinds komt op verschillende manieren tegemoet aan je businessvragen. 

  • Onze onderzoekscapaciteit en de specifieke iMinds competenties van onze onderzoeksdepartementen en -groepen zijn wellicht onze belangrijkste troeven, naast
  • Onze diensten op het vlak van technische testing tonen wereldklasse. 
  • Bovendien verzekert onze expertise in proeftuinonderzoek een optimale afstemming van een product op de markt, in elk innovatiestadium.


Als bedrijf kan je op elk moment contact met ons opnemen om je onderzoeksresultaten af te toetsen aan de expertise van iMinds. Hoewel contractonderzoek altijd rechtstreeks door het bedrijf zelf wordt gefinancierd, vinden veel projecten hun financiële middelen via alternatieve wegen. Zo zorgt IWT-financiering bijvoorbeeld voor steun aan industriële O&O-projecten en haalbaarheidsonderzoeken of innovatieprojecten voor KMO’s. En verzekert iMinds financiering dankzij haar certificaat als dienstverlener van de KMO-portefeuille. Tot slot zoeken ook andere financieringsagentschappen digitale projecten om te steunen. 

iMinds heeft een uitgebreide kennis over de financieringsmogelijkheden voor je project. Daarnaast kun je altijd bij je regionale Innovatiecentrum terecht, om je ideeën al in een eerste fase te laten beoordelen.

Contacteer ons