imec.icon

Het imec.icon onderzoeksprogramma is onze succesvolle formule voor vraaggedreven, coöperatief onderzoek. Over een periode van doorgaans 2 jaar werken multidisciplinaire onderzoeksteams van zowel wetenschappers als industriepartners en/of social-profitorganisaties samen om digitale oplossingen te ontwikkelen die daarna hun weg vinden in het marktaanbod van de deelnemende partners.

Het programma bracht al meer dan 100 projecten voort in een brede waaier aan ICT-gerelateerde toepassingsgebieden en markten.

Wat biedt imec.icon?

Ons onderzoeksprogramma zet jouw project op de rails. imec.icon biedt:

  • Samenwerking en onderzoek op maat van de partners in het consortium
  • Vlotte toegang tot expertise van academici en industriepartners
  • Een route naar valorisatie door de industriepartners
  • Gealigneerde procedure met VLAIO en Innoviris

Lees meer

Wie kan deelnemen?

Elk imec.icon project brengt een zo sterk mogelijk consortium van partners op de been om concrete uitdagingen aan te pakken. Dat consortium bestaat uit bedrijven (KMO’s, grote ondernemingen) en imec onderzoeksgroepen, eventueel aangevuld met stakeholders (overheden, non-profit, social-profit) of internationale bedrijven, andere onderzoeksgroepen of -instellingen.

Meer weten over deelname en partners?

Resultaat van een imec.icon project

imec.icon onderzoek mondt uit in een 'demonstrator' of 'proof of concept'. Na afloop van het project werken de industriepartners daarop verder met het oog op concrete productontwikkeling en commercialisatie.

Ontdek de outcome van:

  • CoMobile: Mobile wallet applicatie voor de detailhandel
  • Telesurgery: Digitale operatiekamer met real-time informatie op locatie
  • NXT_SLEEP: Slaapmonitoringplatform van de toekomst

Laat je inspireren door onze projecten

imec.icon bracht al 100+ afgewerkte projecten voort in een brede waaier aan ICT-gerelateerde toepassingsgebieden en markten.

Verken onze projecten in: