User panel

Imec.livinglabs biedt onderzoekers en ondernemers de kans om hun innovatieve oplossingen grondig te laten testen en mede-ontwikkelen door het doelpubliek. Daardoor worden producten en diensten sterker en krijgen ze alle kansen om zich succesvol te plaatsen in de markt.

Wat is een Living Lab?


In een Living Lab onderzoek testen en ontwikkelen we toekomstige producten voor ze op de markt komen. Maar in plaats van dat in alle geheimhouding te doen, stellen we het product of dienst open voor een panel van testgebruikers. Zo kunnen zij het toepassen in hun dagelijks leven en zien of het daar een plaats vindt. Een living lab speelt zich dus niet af in een wetenschappelijke testomgeving vol spitstechnologie, maar in de leefomgeving van gewone mensen. Iedereen kan dus een testgebruiker worden. 

Hoe gaan we te werk?

Je wordt nauw betrokken bij de ontwikkeling van het product of dienst. Concreet mag je in primeur nieuwe applicaties, toestellen, diensten en ideeën bespreken en zo mee vorm geven. Denk maar aan een testrit met een elektrische wagen, een maand lang een smartphone app testen, nieuwe vormen van televisiekijken ontdekken enzovoort. Samen met de ontwikkelaars evalueren we jouw indruk en ervaringen en passen ze het concept aan waar nodig. Dit doen we in de vorm van online vragenlijsten, interviewsessies, gezellige gespreksavonden en producttesten. Jouw mening is van belang, je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en je maakt bovendien ook regelmatig kans op mooie prijzen als beloning voor je medewerking.

Wie hebben we nodig?

Iedereen. We hebben een grote verscheidenheid aan projecten en we zoeken ook vaak verschillende doelgroepen, dus alle hulp is welkom. Je deelname is trouwens ook altijd op vrijwillige basis. Je moet zeker niet beschikken over technologische kennis . Enthousiast zijn en een uitgesproken mening hebben is meer dan genoeg. Zin om lid te worden van het panel?

Vul het onderstaande formulier in en binnenkort krijg je een eerste uitnodiging om mee te werken. Wij kijken er alvast naar uit, jij ook?


Contacteer ons

Heb je vragen over ons onderzoeksmethodes, ons panel of onze projecten? We geven je graag alle nodige info.

Je vindt ons hier:

imec.livinglabs
AATower
Technologiepark 19
9052 Zwijnaarde

Bel 09 248 55 55 (algemeen nummer imec)
Mail ons via panel@iminds.be

Bezoek imec.livinglabs op