LoRa Meetup: Meet LoRa, a gamechanger in Antwerp?

Een tijdje terug kwam Antwerpen, samen met partners IMEC, Digipolis en UAntwerpen, met een aankondiging van een reeks initiatieven om van ‘t stad dè plek te maken waar IoT-experimenten alle kansen krijgen. Vandaag zijn er al een aantal van deze initiatieven 'on going' dankzij het LoRa® (Long Range) - netwerk in Antwerpen. Er zijn nog veel meer City of Things projecten in de pipeline in samenwerking met Bpost, REstore en anderen. Dankzij deze partners kan Antwerpen uitgroeien tot een hyperintelligente City of Things.

But what's in it for me?

De implementatie van het Antwerpse LoRa-netwerk, de open IoT-infrastructuur is in volle ontwikkeling, het Europese project SELECT for Cities, City of Things, is slechts een greep uit de talrijke initiatieven.

Start-ups, academische onderzoekers, IMEC City of Things, burgers, Digipolis, …- kortom, alle huidige en toekomstige innovatiepartners van de stad maken gebruik maken van het LoRa®-netwerk in Antwerpen voor IoT-experimenten.

Als ondernemer kan je je ideeën rechtstreeks toetsen aan de realiteit door implementatie van LoRa® of andere tools om zo mee aan de basis te staan van de technologische vooruitgang.

Tijdens de meetup hoor je mensen aan het woord die reeds ervaren zijn met LoRa en haar mogelijkheden, bovendien maak je tijdens het netwerkmoment kans om meteen de mogelijkheden van LORA conceptueel te verkennen.

Zo ga je als een echte pionier aan de slag met A-stad.

Voor meer info, check Antwerp City Platform

Agenda

  • Johan Bergs, Senior researcher IMEC- IDLab - University of Antwerp, vertelt over de mogelijkheden van LoRa vanuit een technisch perspectief
  • Tanguy Coenen, Application Prototyping Leader van het IMEC City of Things team, is de man die alle on going projecten met LoRa in Antwerpen uit de doeken doet
  • Olivier Rits van imec.LivingLabs toont je hoe je digitale innovatie binnen jouw bedrijf kan implementeren

We laten je ook graag kennismaken met Sparker, een originele manier om netwerking op gang te brengen.


Inschrijven