Health House

Health House laat de toekomst van zorg en gezondheid aan het publiek zien

Health House is een demonstratie- en netwerkhub dat bezoekers een kijk biedt op en in interactie laat reden met de snel groeiende impact van technologie op de toekomst van zorg & gezondheid.

Health House zal een vooraanstaande rol opnemen in de interactieve disseminatie en visualisatie van de impact die technologie heeft op de toekomst van zorg & gezondheid, en dit dankzij de hoogstaande kennis die Health House deelt en de manier waarop deze wordt gepresenteerd.

Centraal binnen de infrastructuur en activiteiten van Health House staat een absoluut uniek en volledig programmeerbaar platform, aangevuld met een demoruimte en vergader- en evenementfaciliteiten.

Al naargelang het type bezoeker – medische professionals, beleidsmakers, zakenlui of studenten – wordt in Health House een ervaring op maat aangeboden. Studenten krijgen bijvoorbeeld een practicum voorgeschoteld met behulp van een virtuele dissectietafel; gezondheidsprofessionals kunnen er leren over de nieuwste trends.

De Health House exposities bieden een verrassende en verhelderende kijk op de toekomst van zorg en gezondheid, en laten tegelijk zien welke impact en visie onze partnerorganisaties op deze snel veranderende wereld hebben.

Health House wil naam maken als dé hotspot van gezondheidstechnologie. De Health House tentoonstellingen en ontmoetingsfaciliteiten vormen daarbij het ideale startpunt voor discussie en samenwerking rond de toekomst van zorg & gezondheid.

Health House zal de deuren openen in het Leuvense Wetenschapspark Arenberg. Het initiatief werd mede-opgericht door iMinds, imec, KU Leuven, Universitair Ziekenhuis Leuven, Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant. Professor Bart De Moor (ESAT-STADIUS, KU Leuven) is de grote bezieler van het project.

Health House is nauw verbonden met Leuven Mindgate, een gloednieuw economisch samenwerkingsplatform. Imec en verschillende Leuvense bedrijven en instellingen bundelen daarin de krachten om de regio Leuven op de kaart te zetten als dé plek voor innovatie rond gezondheid, technologie en creativiteit in Vlaanderen.

Bezoek de Health House website voor meer informatie of e-mail Dr. An Tanghe, Managing Director.

Conceptual drawing, non-final design Health House

De unieke troeven en positie van imec

Ontdek hoe imec als ‘one-stop shop’ fungeert op het gebied van innovatie in digitale gezondheidszorg – van strategisch onderzoek tot steun voor starters.