Incubatieprogramma

Digitale gezondheidstechnologieën commercialiseren met de steun van het incubatieprogramma van imec

Imec kent een lange en rijke geschiedenis wanneer het gaat om het onderzoeken en verbeteren van digitale gezondheidstechnologieën. Maar daarnaast kunnen ook start-ups een beroep doen op imec voor het vermarkten van die technologieën – via het imec.istart-incubatieprogramma of wanneer zij internationale groei ambiëren.

Voorbeelden zijn onder meer –

icoMetrix

Internationalisering

icoMetrix is gespecialiseerd in biomarkers voor medische beeldvorming. De unieke ‘MSmetrix’ software zorgt voor betere behandelingsmogelijkheden voor MS-patiënten.

Achtergrond

Start-up: icoMetrix

Molecubes

imec.istart programma

Molecubes bouwt preklinische scanners die SPECT-, PET- en CT-beeldvorming combineren en op bijna elke laboratoriumtafel passen. Dankzij hun modulaire karakter zijn de Molecubes-systemen enorm flexibel, terwijl ze volledige beeldvorming bij muizen en ratten mogelijk maken. De intuïtieve draadloze acquisitie- en reconstructiesoftware zorgt ervoor dat de beeldvormingshardware vrijwel overal en door iedereen gebruikt kan worden.

Achtergrond

Start-up: Molecubes

Pathomation

imec.istart programma

Dankzij Pathomation beschikken pathologen over nieuwe, innovatieve en gebruiksvriendelijke software om digitale weefselcoupes te bekijken, te analyseren, te verspreiden en te delen. De software is leveranciersonafhankelijk en kan met eender welk gesloten formaat aan de slag.

Achtergrond

Start-up: Pathomation

Qompium

imec.istart programma

De benadering van Qompium is revolutionair voor de toekomst van onze gezondheidszorg, en geeft patiënten een tool in handen om eender waar en wanneer de eigen gezondheid te controleren. FibriCheck, de eerste app van Qompium, is ontworpen om hartritmestoornissen te detecteren. Door patiënten in staat te stellen om hun eigen hartritme te controleren met behulp van een gewone smartphone, is een snellere diagnose mogelijk.

Achtergrond

Start-up: Qompium

UgenTec

imec.istart programma

UgenTec helpt moleculaire laboratoria bij hun DNA-/PCR-analyses. Dankzij UgenTec kan een laborant – zonder extra opleiding – de tijd die het neemt om stalen te anlyseren, verkorten van 1,5 uur naar 3 minuten. Bovendien is het resultaat betrouwbaarder.

Achtergrond

Start-up: UgenTec

De unieke troeven en positie van imec

Ontdek hoe imec als ‘one-stop shop’ fungeert op het gebied van innovatie in digitale gezondheidszorg – van strategisch onderzoek tot steun voor starters