Imec en Google bieden Vlaamse start-ups toegang tot de cloud

Imec, ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigde vandaag aan dat imec de eerste Incubator in België zal worden die toetreedt tot het Google Cloud Platform for Start-ups programma. Het programma biedt credits aan bepaalde start-ups binnen het imec.istart-programma, waarbinnen startende tech-ondernemers ondersteuning krijgen via financiering, coaching en training. Toetreden tot het Google Cloud Platform for Start-ups programma vergroot de ondersteuning die het imec.istart-programma aan haar start-ups kan bieden aanzienlijk, en zal start-ups in een vroeg stadium stimuleren om hun innovatieve applicaties op een wereldwijde schaal te ontwikkelen en te marketen.

Google Cloud Platform for Start-ups is een wereldwijd programma dat bepaalde start-ups in een vroeg stadium helpt gebruik te maken van de cloud om hun ideeën op te schalen. De start-ups die in aanmerking komen, kunnen rekenen op GCP-credits, 24/7-ondersteuning en toegang tot Google’s team voor technische oplossingen.

“Het Google Cloud Platform is een fantastisch platform voor onze app voor B2B-verkoopscommunicatie,” zegt Jeroen Corthout, oprichter van Salesflare, een start-up uit de imec.istart portfolio die een intelligente Sales CRM naar de markt brengt. “Het is een volledige en gemakkelijk te gebruiken technologie met een sterk ecosysteem dat ons helpt om snel op te schalen en te groeien. Wij gebruikten Node.JS, Angular.JS, Material Design om een Gmail-plug-in te bouwen waarbij we onze app met G Suite geïntegreerd hebben, inclusief Gmail en Google Calendar. Dankzij de toegang tot het Google Cloud Platform via imec.istart zijn we niet alleen klaar voor de toekomst, maar kunnen we nu een kant-en-klare, zeer waardevolle oplossing bieden aan verkoopsprofessionals.”

“Via imec.istart ondersteunen we onze start-ups met expertise, een sterk netwerk en andere vormen van ondersteuning,” zegt Sven De Cleyn, hoofd van imec.istart. “Onze samenwerking met Google zal onze start-ups helpen nog sneller te groeien en nog beter te kapitaliseren op cloud-resources.”