Partnerships met de industrie

 

Voor imec staat samenwerking met de industrie centraal. Daarom gaan we strategische samenwerkingsovereenkomsten met industriële partners aan. Bovenop onze partnership met Alcatel-Lucent (nu Nokia), sloten we in 2013 overeenkomsten met Barco, Mobile Vikings, Televic en UP-nxt. In 2015 werd Zeticon een strategische partner, en in 2016 sloten we overeenkomsten met Niko en Proximus. Elke strategische partner is actief binnen ten minste één domein dat van essentieel belang is voor de gehele Vlaamse industrie:  

 
Alcatel-Lucent is een wereldspeler in onder meer contentdistributiesystemen
 
 Barco is een wereldspeler op het vlak van beeldverwerking
 
 Mobile Vikings is een expert inzake proeftuinmethodologieën
 
 Niko is specialist in schakelmateriaal, deurcommunicatiesystemen, lichtsturing en home automation systemen
 
 Proximus is het grootste telecombedrijf van België met diensten voor mobiele en vaste-lijnscommunicatie, en ICT services
 
 Televic staat sterk in communicatiesystemen
 
 UP-nxt blinkt uit in workflow management
 
 Zeticon is gespecialiseerd in media asset managemet voor de audiovisuele industrie, bedrijfsomgevingen en de openbare sector

Dankzij deze samenwerkingsakkoorden kan de knowhow van de industriële partners permanent verrijkt worden met de wetenschappelijke kennis van imec – en vice versa. Samen zetten we niet alleen onderzoek op, we werken ook samen op strategisch en operationeel vlak. Onze kennis delen we via werkgroepen en zogenaamde ‘Open Days’. Op langere termijn kunnen we de krachten gaan bundelen rond roadmaps of rond de selectie en werving van schaars ICT-talent. 

Imec sloot ook samenwerkingverbanden op het vlak van onderzoek, met:

 
 De Vlaamse strategische onderzoeksorganisatie VITO. Samen doen we vooral onderzoek naar ‘Smart grids’, slimme netwerken die elektriciteit-, gas-, warmte- en communicatienetwerken combineren tot één systeem dat zorgt voor een optimale energieproductie en -verdeling.
   Seoul National University (SNU), waarmee we samenwerken rond intelligente draadloze netwerken.